Чізкейк

  • Складові

  • Приготування

      


                      
  • Масло вершкове (розтоплене) – 5ст.л.
                      
  • Крекери – 200г
                      
  • Цукор – 1/4 склянки
  • Сіль – 1/4 ч.л.
     
  • Вершковий сир (кімнатної температури) – 1 кг
     
  • Лимонна цедра – 1 ч.л.
  • Лимонний сік – 1 ст.л.
  • Сіль – 1/2 ч.л.
  • Яйця великі – 4 шт
     
  • Сметана – 1 стакан
     
  • Цукор – 1 стакан або за смаком
                    

Крок 1

Попередньо розігріти духовку до 180 градусів. Змастити маслом роз’ємну форму для торта. Блендером добре подрібнити печиво. Додати розтануло масло, цукор і сіль, перемішати. Викласти отриману масу в форму, придавлюючи пальцями, рівномірно розподілити по дну і краях. Випікати 12-15 хвилин. Охолодити на решітці. Вогонь знизити до 150 градусів.

Крок 2

У чайнику закип’ятити воду. Підготувати начинку. Міксером на середній швидкості збити вершковий сир. Поступово додати цукор, лимонну цедру і сік, сіль. Потім вбити по одному яйця і додати сметану.

Крок 3

Форму з коржем загорнути у фольгу. Вилити начинку. Поставити в деко з високими бортиками, налити в деко окріп таким чином, щоб вода доходила до 1/2 висоти наповненою форми. Випікати близько 1 години 45 хвилин до готовності. Вийняти форму з води, охолодити при кімнатній температурі 20 хвилин. Вістрям ножа провести по стінках, акуратно від’єднати бортики форми. Залишити при кімнатній температурі до повного охолодження. Залишити в холодильнику на ніч.