Лазанья з помідорами і яловичим фаршем

  • Складові

  • Приготування


     
  • яловичий фарш – 400г
     
  • молоко – 400мл
     
  • помідори – 300г
     
  • сир твердий – 200г
  • цибуля ріпчаста – 100г
  • масло вершкове – 30г
  • листи лазаньї – 9 листів
  • часник – 2 зубчики
  • борошно – 1 ст.л.
  • перець чорний мелений
  • сіль

Крок 1

Подрібнити часничок і цибулю, обсмажувати хвилини три. Покласти фарш, смажити хвилин двадцять. Зняти шкірку з томатів, подрібнити. Посипати перцем і сіллю. Можна покласти сушений орегано, тушкувати хвилин п’ять.

Крок 2

Розтопити масло, насипати борошно, обсмажувати декілька хвилин. Налити молоко. Помішувати до загустіння на тихому вогні. За консистенцією повинна вийти суміш, як рідкувата сметана. Вимкнути вогонь і заважати, поки соус не охолоне.

Крок 3

Потерти сир. Покласти три листа для лазаньї, на них 1/2 м’яса, 1/3 соусу і стільки ж сиру. Таким чином зробити ще шар. Накрити листами, намазати соусом. Готувати хвилин двадцять, дотримуючись температуру 200 градусів. Вийняти з духовки, посипати лазанью з помідорами і яловичим фаршем сиром, випікати ще хвилин двадцять.